Vragen? Bel me nu! +31 88 0184 600 phone

De eco koffiebeker is recyclebaar

✓ Recyclebaar door de PE coating
✓ Al mogelijk vanaf 250 stuks
✓ Gratis bekerontwerp/3D drukproef & levering
✓ Levering binnen 5 dagen
✓ Made in Tilburg: productie in eigen fabriek
✓ Vier formaten: 100 ml, 180 ml, 225 ml & 300 ml.

PE coating voor de beste eco bekers

De eco koffiebeker wordt steeds belangrijker in Nederland. Het einde van plastic is nabij. Het is ontzettend schadelijk voor het milieu en daardoor niet meer van deze tijd. Om het milieu een extra boost te geven produceren wij kartonnen koffiebekers. Deze koffiebekers zijn op dit moment de beste eco koffiebekers.

Er zijn op dit moment verschillende varianten van kartonnen bekers. Karton met PE, karton met PLA of karton met een coating op waterbasis. Cupsz maakt gebruik een PE coating voor de beste eco koffiebekers. Wij zijn van mening dat dit de meest milieuvriendelijke oplossing is op dit moment. PLA coatings zijn composteerbaar onder zeer uitzonderlijke omstandigheden die niet voorkomen in de natuur. Hierdoor blijven PLA bekers net zo lang liggen als een PE beker als deze in de natuur terecht komt. Het is alleen mogelijk om PLA bekers industrieel te verwerken, als ze apart worden ingezameld. 

De eco koffiebekers met PE van Cupsz worden door sommige afvalverwerkers geaccepteerd, wanneer ze bij het oud-papier worden weggegooid. Hierdoor kan het karton met PE verwerkt worden, gerecycled worden en weer terug in de cyclus worden toegevoegd. Zo wordt het karton niet vernietigd, maar gerecycled! Wel zo vriendelijk voor het milieu! Ons karton is FSC / PEFC gecertificeerd en is duurzaam ontbost in Scandinavië. Voor iedere boom die gekapt wordt worden er 3 tot 4 bomen terug geplant, wat ervoor zorgt dat de bossen in Finland niet afnemen, maar alleen maar toe! De druktechniek digitaal zorgt er voor dat wij flexibel, snel en de bekers in fotokwaliteit kunnen bedrukken! 

Wil jij meer informatie over onze eco bekers? Neem dan contact met ons op!

Gratis proefpakket

Waarom laat jij je eco koffiebeker bedrukken bij Cupsz?

Gratis verzending
Al vanaf 250 stuks
Deksels beschikbaar in zwart/wit
Nu met gratis roerstaafjes
Standaard binnen 5 dagen geleverd
dancing Cupsz

Veelgestelde vragen over eco koffiebekers

Hoe milieuvriendelijk zijn jullie bekers?

Zo milieuvriendelijk mogelijk! Op dit moment zijn er verschillende soorten karton op de markt om bekers van te maken: karton met PE, karton met PLA of karton met een coating op waterbasis. Wij bieden bekers met PE aan, want deze bekers mogen door de meeste afvalverwerkers bij het oud-papier worden weggegooid. Zo worden PE bekers gerecycled!

Wij kiezen bewust niet om bekers met PLA aan te bieden. Om een kartonnen beker met PLA waterdicht te houden wordt er 30% meer karton gebruikt dan voor een kartonnen beker met een PE coating. Een PLA coating, een biologisch afbreekbaar kunststof, kan namelijk pas afgebroken worden onder zeer uitzonderlijke omstandigheden, die niet voorkomen in de natuur. Hierdoor blijven PLA bekers net zo lang liggen als bekers met PE, als deze in de natuur terecht komen. Het is alleen mogelijk om PLA bekers industrieel te verwerken, als ze apart worden ingezameld. Dit betekent dat zowel de PLA coating als het karton worden vernietigd. Hierdoor wordt het karton niet gerecycled en heeft het geen kans om terug in de markt te komen als keukenrol. Zonde!

Wij houden de ontwikkelingen omtrent het milieu nauwlettend in de gaten! Zodra er meer beschikbaar is houden wij onze klanten hiervan op de hoogte.


Zijn jullie bekers 100% afbreekbaar?

Nee, dat zijn ze helaas niet. Op dit moment is er geen een beker op de markt welke biologisch afbreekbaar is. Wij hebben wel de meest milieuvriendelijke oplossing op dit moment!